مشکل ضایعات غذایی در گردشگری، بزرگتر از آن چیزی است که تصور می‌شد

ضایعات غذایی در گردشگری یکی از مشکلات مهمی است که به دلیل مشخص نبودن منابع دقیق آن، این روزها تلاش‌ها برای مبارزه با این مشکل، با چالش‌های جدیدی مواجه شده است.

مشکل ضایعات غذایی در گردشگری، بزرگتر از آن چیزی است که تصور می‌شد

به عقیده محققان، فاصله زیادی بین نحوه درک اتلاف مواد غذایی در صنعت گردشگری و نحوه محاسبه آن وجود دارد. ضایعات غذایی در رستوران‌ها، هتل‌ها و رویدادها ایجاد می‌شوند. این مقدار ضایعات می‌تواند تخمین زده شده و محاسبه شود ولی همانطور که صنعت گردشگری روز‌به روز بزرگتر و متنوع‌تر می‌شود، ضایعات مواد غذایی هم به دنبال آن گسترش پیدا می‌کند.

به گفته محققان دانشگاه فنلاند شرقی و دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، فاصله زیادی بین درک ضایعات غذایی در صنعت گردشگری و نحوه محاسبه آنها وجود دارد. ضایعات غذایی حاصل از هتل‌ها، رستوران‌ها و رویدادها قابل شناسایی هستند و می‌توان آنها را محاسبه کرد ولی با گسترش روز‌افزون صنعت گردشگری و ایجاد تنوع در آن، منابع ایجاد ضایعات غذایی هم دچار تنوع و تعدد شده است.

به گفته محققان، تمرکز کردن روی پیشگیری از ضایعات غذایی آن هم فقط در سرویس‌های غذایی سنتی و اقامتگاه‌ها، این حقیقت را از یاد می‌برد که انواع گردشگری و انواع اقامتگاه از جمله خانه‌های توریست‌پذیر در حال گسترش است و صرف نظر کردن از این جنبه گردشگری، باعث از بین رفتن نتیجه تلاش‌ها در زمینه گردشگری پایدار است.

ضایعات غذایی یکی از مشکلات مهم در سطح جهانی است و همچنین به عنوان برجسته‌ترین نوع ضایعات در پذیرایی از گردشگران شناخته می‌شود. سالانه حدود ۱/۳ میلیارد تن مواد غذایی از بین می‌رود و ضایع می‌شود که این مقدار برابر است با یک سوم و حتی نصف همه مواد غذایی مورد نیاز برای مصرف انسان. ضایعات غذایی یک موضوع مهم زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی است.

در واقع، صنعت گردشگری برای حل مشکل ضایعات غذایی با دلایل روبه رشد اقتصادی، اجتماعی و قانونی مواجه است. گردشگری در دنیای امروز به بسته‌های مسافرتی و اقامت در هتل‌ها محدود نمی‌شود. به لطف ضرورت جایگزین‌هایی مثل کمپ‌ها و کوچ‌سرفینگ و اقامتگاه‌هایی مثل ای‌بی‌ان‌بی، ماندن در خانه دوستان و اقوام یا سفر به اقصی نقاط دنیا با وسایل تفریحی، گردشگری امروزه بسیار تنوع پیدا کرده است. ضایعات غذایی در همه این اقامتگاه‌های خانگی توریستی وجود دارد ولی تحقیقات کمی تا به حال روی آن صورت گرفته است. کاهش ضایعات مواد غذایی از این منابع نیز بسیار ضروری است.

مدیر تحقیقات دانشگاه فنلاند شرقی، یوهو پسونن، در این مورد می‌گوید:

«می‌توانیم شاهد باشیم که در صنعت گردشگری، بازیکنان تلاشگری وجود دارند که موفق شده‌اند ضایعات مواد غذایی خود را کاهش دهند و حتی موفق شده‌اند آن را مدیریت کرده و به یک دارایی یا فرصت تبدیل کنند. هنوز، این تلاش‌ها در سرویس‌های سنتی سرو غذا یا اقامتگاه‌های سنتی مثل هتل‌ها برای کاهش ضایعات غذایی کافی نیست و باید از همه اقامتگاه‌های توریستی خانگی هم بخواهیم که در این زمینه تلاش کنند. با تغییر و تحول در بخش گردشگری، تحقیق در مورد ضایعات غذایی و گردشگری پایدار، روز‌به‌روز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.»

به گفته محققان، کاهش همه‌جانبه ضایعات مواد غذایی نیازمند این است که منابع و مقادیر آن شناسایی شود و سهم گردشگری خانگی در آن نیز باید مورد محاسبه قرار بگیرد. به علاوه، در مورد عوامل اصلی ایجاد ضایعات غذایی گردشگری خانگی و موانع کاهش آن باید مطالعه صورت بگیرد.

پسونن خاطرنشان می‌کند:

«ما به مدل‌هایی نیاز داریم که مشخص کند ضایعات غذایی در اقامتگاه‌های خانگی چطور ایجاد می‌شود و چطور ممکن است که در طول زمان روند آن تغییر کند. علاوه بر این، باید پلتفرم‌هایی را شناسایی کنیم که از آن می‌توان برای کاهش ضایعات غذایی استفاده کرد مثلا از طریق شبکه‌های اجتماعی. در نهایت، همه این تلاش‌ها بر گردشگری پایدار و اقتصاد دورانی تاکید خواهد داشت.»

 

منبع : کجارو

Author: